Visele au fost intotdeauna un mister de la inceputul timpurilor. Desi in timp au existat multe ghiciri in spatele motivelor pentru care visezi. Unii spun ca visele noastre sunt mesaje de la mintea noastra inconstienta catre constientul nostru. Mesajele sunt capabile sa ne ghideze si sa ne conduca pe calea cea buna. Altii cred ca un vis este doar un vis fara o semnificatie reala in spate.
Multi au mers atat de departe incat sa creada ca visele noastre sunt profetice care sunt stabilite de la puteri superioare. In ceea ce priveste visele si visele, presupunerea ta este buna ca urmatoarea persoana. Interpretarea si simbolismul viselor este un subiect popular, iar unele vise par sa patrunda in societatea noastra. Oricare ar fi acestea, visele sunt inca un mister pentru oamenii de stiinta. Care este scopul lor, daca au unul? De ce visam deloc?
Oamenii de stiinta abia incep sa invete despre functia somnului si a viselor. Unii cercetatori sugereaza ca visele nu au un scop real, in timp ce altii cred ca visul este esential pentru bunastarea mentala, emotionala si fizica. Ernest Hoffman, directorul Centrului pentru tulburari de somn de la Spitalul Newton Wellesley din Boston, Massachusetts, sugereaza ca „o posibila functie (desi cu siguranta nu este dovedita) a unui vis de a tese material nou in sistemul de memorie intr-un mod care reduce atat emotiile emotionale. excitare si este adaptabil pentru a ne ajuta sa facem fata unor traume ulterioare sau evenimente stresante.”
De ce visam?
Psihanalitic: Exista mai multe teorii populare in jurul motivului pentru care visam: psihanalitica si activarea-sinteza sunt cele mai populare. In concordanta cu perspectiva psihanalitica, teoria viselor a lui Sigmund Freud a sugerat ca visele sunt o reprezentare a dorintelor, gandurilor si motivatiilor inconstiente. Conform viziunii psihanalitice a personalitatii a lui Freud, oamenii sunt condusi de instincte agresive si sexuale care sunt reprimate din constientizarea constienta.
Desi aceste ganduri nu sunt exprimate in mod constient, Freud a sugerat ca ele isi gasesc drumul in constientizarea noastra prin vise. Freud a scris ca visele sunt „implinirea mascata a dorintelor reprimate”. El a descris, de asemenea, doua componente diferite ale viselor: continutul manifest si continutul latent. Continutul manifest este imaginile, gandurile si continutul real continute in vis, in timp ce continutul latent este sensul psihologic ascuns al visului.
Activare-Sinteza: Conform acestei teorii, circuitele din creier se activeaza in timpul somnului REM, creierul sintetizeaza si interpreteaza aceasta activitate interna si incearca sa gaseasca sens in aceste semnale, ceea ce are ca rezultat visarea. Practic, creierul va interpreta semnalele fara sens si va impune o poveste peste ele – rezultand natura fragmentata si fara sens a unor vise.
Acest model sugereaza ca visele sunt o interpretare subiectiva a semnalului generat de creier in timpul somnului. Aceasta nu inseamna ca visele sunt lipsite de sens; de fapt, un produs secundar al acestui proces poate fi dezvoltarea unor idei noi si unice. Ideea ca vise sa contribuie la idei noi are merit, deoarece au existat mai multe vise notabile care au contribuit la inventii:
Frankenstein al lui Mary Shelley a fost inspirat de un vis: „L-am vazut pe palidul student al artelor nesfantei ingenuncheat langa lucrul pe care il pusese impreuna. Am vazut fantasma hidoasa a unui om intinsa, apoi, la functionarea unui motor puternic, am dat semne de viata si am agitat cu o miscare nelinistita, pe jumatate vitala. Inspaimantator trebuie sa fie; caci extrem de inspaimantator ar fi efectul oricarui efort uman de a-l batjocori pe minunatul Creator al lumii.”
Masina de cusut: Elias Howe a inventat masina de cusut in 1845. A avut ideea unei masini cu un ac care sa treaca printr-o bucata de panza, dar nu si-a putut da seama exact cum va functiona. In visul lui, canibalii se pregateau sa-l gateasca si dansau in jurul focului fluturand sulitele.
Howe a observat ca in capul fiecarei sulite era o mica gaura prin ax si miscarea in sus si in jos a sulitelor, iar gaura a ramas cu el cand s-a trezit. Ideea de a trece firul prin ac aproape de varf a fost o inovatie majora in a face posibila cusutul mecanic.
Benzen Omul de stiinta Friedrich August a descoperit structura chimica aparent imposibila a benzenului (C6H6) cand a visat un grup de serpi care isi inghit cozile.
Ieri, Paul McCartney sustine ca a compus intr-un vis melodia piesei Beatles „Yesterday”; cantecul a devenit de atunci cel mai inregistrat cantec din istoria muzicii populare.
Interpretarea viselor
Interpretarea viselor a fost o practica populara in spiritualitate de milenii. A fost practicat in cea mai mare parte a lumii si majoritatea religiilor au o oarecare aparenta de interpretare a viselor.
Interpretarea viselor a fost preluata ca parte a psihanalizei la sfarsitul secolului al XIX-lea; continutul perceput, manifest al unui vis este analizat pentru a dezvalui sensul sau latent psihicului visatorului.
Una dintre lucrarile fundamentale pe aceasta tema este Interpretarea viselor de Sigmund Freud. La Interpretare Vise putem analiza toate visele si simbolurile tale .
Aici, la interpretarevise.ro, oferim mii de cuvinte de vis traduse pentru a va ajuta sa va adaptati inconstientului. Deschiderea usii misterioase te va duce intr-o lume a adevarului, fanteziei si a unei conexiuni cu „sinele”.